TANDBEHANDLING

Vi har som mål, at tandbehandlinger hos Faxe Bugt Tandklinik skal være en så nænsom og behagelig oplevelse som muligt.
Inden tandbehandling sørger vi for en grundig forundersøgelse, og vi informerer dig om forløbet både før og under behandlingen. 

Vores priser er fastsat efter overenskomst, og derved vil du opleve, at vi er konkurrencedygtige med de fleste andre tandlæger. Inkluderet i prisen for tandbehandlinger, er naturligvis smilende betjening, god service og stor viden indenfor faget.

56 71 60 17  •  post@faxebugttandklinik.dk

Akut brug for tandbehandling


Ring, så prøver vi så vidt muligt at tilbyde dig tandbehandling samme dag. Har vi lukket, kan du henvende dig hos tandlægevagten:

Nørregade 21B • 4800 Nykøbing F.
Tlf.: 29 60 01 11
(i tidsrummet 9.30-11.30 i weekender og helligdage).


Se mere her!

OBS - Inden tandbehandling


Oplys os løbende om medicinindtag:

Noget medicin har betydning for din tandbehandling hos os - f.eks.:
Kunstig hjerteklap, blodfortyndede, for højt blodtryk og diabetes, nervemedicin, vanddrivende eller behandling for kræft.

Kan bedøvelse, penicillin og smertestillende tåles?
Er du tandlægeskræk eller ryger?

Har du tændlægeskræk?

Gør os opmærksom på, hvis du er bange for tandbehandlinger, og hvor slemt det er.
Vi ved godt det kan være svært at komme til tandlæge, men vi prøver at gøre oplevelsen så behagelig som muligt.

Har du nålefobi, kan vi tilbyde overfladebedøvelse før vi lægger en nænsom bedøvelse. Lad os vide hvis du er bekymret, eller hvis der er tidligere oplevelser i tandlægestolen, der har været meget ubehagelige - så taler vi om det. Vi tager os tid hvis du har bekymringer, til at forklare hvad vi laver, og du er altid velkommen til at sige stop! Vi kan tilbyde musik og underholdning ved længerevarende tandbehandling.

Du er også altid velkommen til at bede om en hånd at holde i!

Info om tandbehandlinger

Her på siden, kan du læse om alle former for tandbehandlinger som vi tilbyder hos Faxe Bugt Tandklinik.
Skulle der være noget der ikke er beskrevet i teksten nedenfor, så kontakt os alligevel, og lad os få en snak om det.

Røntgenbilleder før tandbehandling

Et vigtigt diagnostisk redskab, som skal bruges fornuftigt. Vi tager kun de røntgenbilleder, vi vurderer er nødvendige, for at give dig optimal tandbehandling. Billeder der viser hvad der foregår inde mellem tænder og under kroner og tandkød, vil vi som udgangspunkt gerne se hvert 2. 3. år. Igen er der individuelle forskelle. Vi spørger selvfølgelig altid om samtykke inden vi tager et røntgenbillede. Og vi viser dig resultatet på vores computerskærm.


Kosmetisk behandling af tænder

Hos os er det helt i orden af være forfængelig, det er vi også!! Fortæl os hvis du er utilfreds med hvordan dine tænder ser ud. Vi har stor erfaring med at lave smukke regelmæssige sunde smil. Det kan være du kun har brug for et meget lille tiltag, for at opnå dit ønskede resultat! “Skønhed ligger I detaljen!”

Blegning af tænder er ikke noget vi opfordrer til, men når det er nødvendigt for at opnå det resultat du ønsker, bruger vi den mest skånsomme form for tandblegning på markedet.


IFB

Ydelsen "individuel forebyggende behandling" – kan forekomme, hvis der er to paradentoselommer over 5 mm., ved fluorbehandling, eller hvis der er behov for forebyggelse af tandkødsbetændelse, huller eller paradentose (hvor man f.eks. får nogen mellemrumsbørster med hjem, efter man har fået vist hvordan de bruges i din egen mund).


Rodbehandlinger

Hvis der er kommet bakterier fra mundhulen ind i en tands indre, vil din krops immunforsvar forsøge at bekæmpe disse bakterier. det er uhensigtsmæssigt og kan gøre ondt.

Vi laver rodbehandlinger, med det bedste udstyr til at fjerne de bakterier der er kommet på afveje, og derved også fjerne dine smerter. En rodbehandling vil typisk deles op i en “udrensningsaftale”, og derefter når tanden er faldet til ro i en “fyldningsaftale”. Du vil se tandlægen arbejde med lup-briller, så vi får alle kanaler med betændt nerve væv udrenset. Du vil blive grundigt informeret før, under og efter din tandbehandling.

Rodbehandlinger her på klinikken udføres alle smertefrit og med kofferdam (en beskyttelsesbarriere mellem tand og resten af mundhulen).


Når en tand mangler

Vi vil oplyse dig om hvilke muligheder du har, for at få en erstatningstand og om nødvendigheden heraf.

Vi vil i samråd med dig, give dig oplysninger om hvilken tandbehandling der er bedst og mest økonomisk forsvarlig. Tit vil et implantat være at foretrække, men en bro eller lille protese skal og kan også være en mulighed. Kan vi ikke lave behandlingen her på klinikken, vil vi henvise dig til en udvalgt specialist. Du vil altid blive taget med i beslutningen.


Broer

Broer er stadig en god mulighed for at erstatte manglende tænder, måske mest i et lidt ældre tandsæt, eller hvor implantater ikke er hensigtsmæssige. Er du ryger, kan det være en bedre løsning med en bro fremfor et implantat, da rygning har en dårlig indflydelse på et implantats langtidsholdbarhed, så husk at oplyse os om hvor meget du ryger. Vi dømmer ikke, og synes det er din private sag, men vi vil gerne vejlede dig rigtigt i forbindelse med større behandlinger.


Kæbeleddet og sammenbid

Vi undersøger dit kæbeled, og kan tilbyde behandling for de mest almindelige lidelser, såsom tænder skæren og knæk i leddet. Fortæl os hvis du har smerter fra dit kæbeled, eller dit sammenbid ikke føles rigtigt eller har ændret sig.


Del denne side

Undersøgelse inden tandbehandling

Ikke to mennesker er ens. Nogle vil have brug for hyppige undersøgelser, måske hver 3. måned, mens andre kan nøjes med at blive undersøgt hver 12.-18. måned. De fleste har godt af en tandrensning årligt og mange hver 6. måned. Vi kombinerer dine undersøgelser med tandrensning, og vurderer fra gang til gang hvilket interval for rutinebesøg , der passer til dit behov.


Caries (huller og fyldninger)

Vi laver dine huller i plast af den bedste type med den stærkeste binding til din tand på markedet. Vi skifter helst kun dine amalgamfyldninger (sølvplomber), hvis vi mener at det er bedre for tanden, eller letter rengøringen - “hvis det ikke er gået i stykker, så skal det ikke fikses”. Der kan opstå følsomhed i en tand efter udskiftning fra amalgam til plast, men vi vil som udgangspunkt altid lytte til dine ønsker. Nye “huller” bliver lavet i plast.


Parandentosebehandling

Vi dækker dine behov for tandbehandling her på klinikken. Du vil med jævne mellemrum få målt tandkødslommer og taget røntgenbilleder. Vi sikrer på den måde at din tandbehandling er succesfuld. Sygdommen rammer mange, men kan have meget forskelligt forløb. Hyppigst vil en grundig tandrensning hver 4.-6. måned være nok til at stoppe sygdommen i at udvikle sig. Skulle du få brug for mere behandling, vil du blive givet den nødvendige information inden vi begynder.


Kroner

Tænder der er svækkede pga. manglende tandsubstans, rodbehandlinger eller revner, vil vi anbefale at lave kroner på. Vi kan tilbyde alle former for kroner, og vil gennemgå hvilke materiale der er bedst for din tand, og for din mund som helhed. Vi vil selvfølgelig lytte til dine ønsker, og give dig en grundig vejledning inden vi går i gang.


Ekstraktioner (visdomstænder)

Desværre må vi stadig fjerne tænder - tit pga. parodontose, men også fordi det bare ikke altid er muligt, at lave en svækket tand. Den er måske knækket langt under tandkødet, eller der er betændelse på roden, som ikke forsvinder ved en rodbehandling. Vi fjerner dine tænder skånsomt og uden smerter.

Visdomstænder kommer hos nogle personer ikke rigtigt frem pga. pladsmangel, eller de umuliggør rengøring af tænderne foran, så kan det være hensigtsmæssigt at fjerne dem. Vi vurderer fra person til person, og oplyser dig om hvad der er bedst for dig. Mange visdomstænder kan heldigvis få lov at blive siddende og volder ingen problemer. Har du haft stærke smerter, og har der har været behov for antibiotika til bekæmpelse af af en infektion 2 gange indenfor et år, anbefaler vi at fjerne den tand der er problemer med.


Implantater

Implantater vil oftes være den bedste løsning for en manglende tand. Vi vurderer dit behov for en erstatningstand, og i samråd med dig, gennemgår vi dine ønsker og taler økonomi. Nogle implantater vil blive lavet her på klinikken, andre skal måske forbi en specialist. Vi rådgiver og vejleder i hvert enkelt tilfælde.


Når flere tænder mangler

Gennem samtale vil vi sammen med dig, komme frem til hvad dine forventninger og ønsker er. Vi laver alle former for proteser her på klinikken, og har et godt samarbejde med dygtige protetikere i omegnen. Vi forklarer vores overvejelser og gennemgår dine muligheder for fast og aftagelig protetik, eller en kombination af disse.


Spændingshovedpine, smerter fra tyggeapparat

Vi undersøger om der er mulighed for, om dine problemer stammer fra tænderne eller mundhulen. Husk at fortælle os, hvis du har smerter fra hoved, nakke og/eller tygge muskler.

Støtte til tandbehandling

Vi kan hjælpe med at søge om støtte til tandbehandlinger ved flg.:

• Ved kemoterapi
• Ved sjældne medfødte sygdomme (spørg os)
Ved Sjøgrens syndrom, som er konstateret.
• 
Ved stråleterapi (ved strålebehandling i hoved/hals regionen)

Læs mere på www.regionsjaelland.dk

Hjælp fra kommunen


Har du et helbredsbevis, så husk at fortælle os det.

Er du på kontanthjælp?

Så kan du få lavet tænder for op til kr. 10.000, uden godkendelse fra kommunen først. Koster det mere at få dine tænder sunde, hjælper vi dig med ansøgningen.

Gangen til klinikrummene hvor vi udfører tandbehandling hos Faxe Bugt Tandklinik
Indgang til klinikrum hos tandlægen i Faxe på Sydsjælland
Tandbehandling hos tandlægen i Faxe er en hyggelig oplevelse.

Er du utilfreds med din tandbehandling, eller mangler du info?

Fortæl os det, så vi kan gøre noget ved det.
Som udgangspunkt vil vi altid lave dig en behandlingsplan og et overslag før vi går igang med større tandbehandlinger.
Og du kan altid ringe til os eller skrive , hvis du har spørgsmål.

Kontakt os